Support

Expand all | Collapse all

Velocity template hangs if images are present

  • 1.  Velocity template hangs if images are present

    Posted 08-30-2018 10:10
      |   view attached
    Hi,
    we have a custom Velocity template that we have been using for a while.

    Since upgrading to Jama Connect 8.25.3 (Build date: 2018/06/13 17:18) generating a report using this custom template fails if any item description contains an image.

    Jama remains stuck on the "Processing..." dialog, I have to refresh the page and cancel the background process using the "Working..." dropdown.

    The template works fine if no images are present. I have also tried deleting all images and adding a new small image (both PNG and JPG). This is enough to trigger the bug.

    Removing this line makes the report work again, but the entire description is of course missing for all items:

    <p class=MsoNormal>$vDoc.document.description</p>

    Thanks in advance,
    Francesco

    ------------------------------
    Francesco Negri
    buildo
    Milan
    ------------------------------


  • 2.  RE: Velocity template hangs if images are present

    Posted 15 days ago
    Hi Francesco,

    have you been able to solve this issue?
    We experience the same after an upgrade to 8.31.1 though and have not been able to find a solution yet.
    As we experience the same also with Jamas Default database and data we can rule out our data.
    As also the built-in reports are affected, we can rule out our reports as well.
    We see errors like " java.lang.NoSuchMethodError: org.apache.commons.codec.binary.Base64.encodeBase64String([B)Ljava/lang/String" in either the logfiles of the Jama core docker container or the contour.log - depending how we execute the report and if the report is HTML or MHTML formatted.
    We are stuck with this problem now for 6 weeks and would appreciate any helpful insights.

    Thank you
    Anna

    ------------------------------
    Anna Henke
    MeVis BreastCare GmbH & Co. KG
    ------------------------------



  • 3.  RE: Velocity template hangs if images are present

    Posted 15 days ago
    Hi Anna,
    I moved jobs in the meantime so I don't know the latest updates, but it was still an issue until a few weeks ago. We got in touch with the Jama support specialists but despite trying some of their recommendations we couldn't find a way to fix the issue. We resorted to removing the images and re-attaching them in Word after the export. I was hoping that upgrading Jama to the latest version would fix it, but from what you're saying it does not.

    ------------------------------
    Francesco Negri
    ------------------------------



  • 4.  RE: Velocity template hangs if images are present

    Posted 15 days ago
    Francesco,
    if you are able to connect me with the colleagues who are dealing with it now, we can maybe put our brains on the table together.
    We can already rule out a couple of things.
    I will let you know my email trough a private message in the community.

    Regards
    Anna

    ------------------------------
    Anna Henke
    MeVis BreastCare GmbH & Co. KG
    ------------------------------



  • 5.  RE: Velocity template hangs if images are present

    Posted 14 days ago
    Hi Francesco,

    Looking into this and trying to see if this is the same issue as another filed. Could you file in a support ticket for your issue and attach a support bundle onto it? I'm wondering what your upgrade path is from and what OS and the rest of your environment is. Are you also having problems with exporting the default All Item Details report with images?


    ------------------------------
    Justin Phang
    Developer Support Engineer
    Jama Software
    Portland OR
    ------------------------------